Amanda Lindström

10 fakta om min graviditet.

image

Det är så otroligt häftigt att alla kvinnor upplever sina graviditeter så olika men ändå så genomgår alla precis samma resa. Att skapa en människa. Jag brukar ofta stanna upp och fascineras över vad min kropp har åstadkommit. Hur är det ens möjligt? Har mitt barn verkligen legat i min mage? Förstå vad häftigt. Jag önskar att jag har makten över att kunna se till att alla som vill ha möjligheten till att kunna vara med om en sådan resa faktiskt får den möjligheten. Samtidigt är jag så glad över att det finns så många andra alternativ idag. Heja oss och heja kvinnokroppen!

När jag var gravid bestod många utav mina timmar med att läsa om andras graviditeter för att få känna gemenskapen och få dela alla upp och ner känslor som kom och gick hela tiden. För visst kanske inte hela graviditeten var en dans på rosor. Måste passa på att tacka min kropp tusen gånger om för vad den givit mig och för en grym jävla graviditet. Här kommer 10 olika fakta om den och kanske har ni eller kommer ni få uppleva detsamma:

  • 26 Oktober vilket är min namnsdag tog jag ett graviditetstest som visade positivt. Vi hade planerat in en finmiddag på stan med vänner och drinkar för att fira min namnsdag, slutade med en hemmakväll och hemkörning av McDonalds.
  • Jag jobbade fram till 2 veckor innan BF som var 23 Juli 2015 men anpassade arbetsuppgifterna utefter vad jag klarade av då även körkort i samma veva som jag slutade jobbet.
  • Min graviditet fick mig att börja äta frukost innan jobbet för då kände jag inte av något illamående överhuvudtaget.
  • Fick alltid höra att jag hade en typiskt ”killmage” då den stod rakt ut och knappt syntes bakifrån. Trots den enorma storleken så älskade jag den. Saknar den hela tiden.
  • Gravidappen! Min bästa vän. Kollade gravidappen varje dag flera gånger. Kollade ALDRIG i förväg utan jag väntade in varje vecka innan jag började läsa om den.
  • Vi lyssnade på Beyonce under hela förlossningen.
  • Jag skrev ett 2-sidigt förlossningsbrev till mina barnmorskor på förlossningen som dom älskade och tackade för.
  • Vi gjorde en utomlandsresa i v.28 som var helt underbar.
  • Jag tränade fram till v.36 för att jag ville vara förbered inför förlossningen där de går åt mycket svett.
  • Vår bebis hade discodans varje kväll i magen.

Jag önskar att jag får vara gravid flera gånger om i mitt liv och speciellt om dom blir som denna. Min mamma har sagt till mig att hon var avundsjuk på min graviditet för att jag aldrig klagade på något. Jag var nog i en stor ”gravditetsbubbla” och svävade på moln av kärlek där.

image

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats