Amanda Lindström

Inreda ett barnrum.

image

Hur får man till ett barnrum som är lika roligt som praktiskt? Ibland kan jag stanna upp och undra hur många gånger vi plockar upp saker ifrån golvet här hemma. Fem minuters lek leder till att inte en enda yta är ledig i Vincents rum. Jag tycker det är härligt att se hur rummet fylls av energi och liv, ser det som inredning, men det medför självklart mer jobb till mig därför har vi valt att inreda på ett annat sätt för att underlätta för oss som föräldrar.

Vi har valt inte stänga in alla leksaker i garderober och lådor, utan vi satsar på öppna ytor där leksakerna får vara en del av inredningen för att skapa just liv och ett barnrum. Platser som han inte når (tex över garderober) ser vi som platser för tråkig förvaring till säsongskläder, årstids-leksaker och bebisartiklar som inte används för tillfället. Jag kan gå in i rummet flera gånger om dagen och pyssla och flytta saker och detsamma gör Vincent men med en helt annan anledning än mig, han leker ju.

Leksakerna ska vara lättillgängliga och enkla att nå och det märks att ju äldre han blir desto mer väljer han själv vad han vill leka med och börjar skapa favoritplatser och saker att leka med i rummet. Därför inreder vi på barnens nivå, vilket gör rummet säkrare då. Det är också viktigt med lek men lika viktigt är det med lugn och ro och nu håller vi på att skapa en myshörna med en barnfåtölj som är en tidigare doppresent ifrån märket Alice & Fox, kuddar, filtar och där böckerna syns och nås av en liten även fast dom inte kan läsa än.

image image

Sparade lite dekoration som fanns med på hans dop till en inredningsdetalj, gissa vad det första han gör varje gång han är i sitt rum? Här kan ni läsa ett annat inlägg om vårat barnrum: LÄNK!

Det senaste tillskottet är denna verktygslåda som pappan kom hem med igår. Den finns i många fina färger, hos oss är den svart, vit och grå.

image

Inred barnrummet så det finns plats för lek men givetvis bör det vara funktionellt och baserat på vilka intressen som finns och för att slippa renovering eller en upprustning varje år så är ett bra tips att inreda så att barnet kan växa i det. Längtar så tills jag och Vincent kan inreda rummet tillsammans för det är ju ändå han som ska vara där inne mest.

Nu är det helg och vi ska träffa moster i väntan på att pappa ska komma hem ifrån jobbet. Trevlig helg önskar jag er alla 🙂

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats