amandalindstrom

Amanda Lindström

7 SAKER JAG SAKNAR MED GRAVIDITETEN

Jag kan komma på mig själv att sakna den stora runda älskade magen. Att sakna känslan över att vara gravid. Känslan av lycka tillsammans med dig inom mig.

  • Jag saknar att vara stor och klumpig. När det blev ett projekt att få på sig skorna, att inte se sina egna fötter och att inte kunna vända sig i sängen. Det saknar jag,
  • Jag saknar den här ovissheten. Alla frågor som ingen kunde svara på. Alla frågor som ledde till alla härliga samtal. Samtalen kring förlossningen, samtalen kring hur han kommer se ut och samtalen till ett kommande småbarnsliv.
  • Jag saknar att varje vecka gå in på gravidappen och läsa om hans utveckling. Varje fredagmorgon när jag satt på tunnelbanan påväg till jobbet gick jag in och läste om veckan vi var i. Vet ni? Jag läste aldrig i förväg om vad som skulle ske i dem kommande veckorna.
  • Jag saknar att alltid ha en liten hand att hålla. Även om det var hud emellan så höll vi hand varje dag,
  • Jag saknar förberedelserna tillsammans med Alexander. Hur vi på kvällarna pratade sent in på nätterna. Hur vi strosade runt på alla barnavdelningar och köpte små, små kläder. Hur vi förberedde här hemma, monterade upp spjälsängen och bäddade med det mjukaste täcket. Varje beslut var så pirrigt. Men med varje beslut kom vi ett steg närmre vårat mirakel.
  • Jag saknar att få ha någon som känner mina hjärtslag på insidan. Det där när man aldrig är eller känner sig ensam.
  • Jag saknar den fantastiska smaken i munnen av något så underligt som man varit sugen på. Cravings är såklart det jag pratar om. För mig var knaprandet på is helt underbart.IMG_8792

Framförallt saknar jag att skapa liv genom kärlek. Jag älskade att vara gravid och jag älskade att föda barn, men det jag älskar mest har jag nu utanför magen. Tänk om, ja, tänk om jag får vara gravid igen..

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
amandalindstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats