amandalindstrom

Amanda Lindström

AMNINGENS REVANSCH

Vincent, 5 dagar gammal. Jag, nybliven mamma i ett sommarsverige. En nybliven mamma men också en nyopererad en. Han. Hjälten. Min sambo. Du som höll ihop oss när jag inte kunde. När det bara cirkulerade amning i mitt huvud. Hur kommer det sig att innan man får barn har man knappt uttalat ordet amning för att sedan när man har en liten så dyker ordet upp i varje mening?

Vincent var 5 dagar när han var ute på sin första lilla tur med vagnen. En sådan där pytteliten tur med en pytteliten bebis. Jag som precis påbörjat min rehabilitering behövde frisk luft. En varm sommardag i slutet på Juli, en dag som det inte går att hitta ett enda moln på himlen, om man så försökte. Utan förvarning såklart. På en bänk vid vattnet. Mitt i bebisbubblan. Jag hatade de. Hatar den dagen än idag. Hatar att jag hatade det. Jag ville inge annat än älska? Jag såg hur alla som gick förbi tittade på mig, nästan stirrade. Var kommer alla blickar ifrån? Tittade dem för att jag gjorde fel? Tittade dem för att dem tyckte att Vincent var söt? Tittade dem ens? Så mycket tankar och känslor kring den dagen än idag. Tur att jag har dig min älskling, Min man. Som då höll om mig med stolthet och ville att alla skulle se oss. Han som var stoltare än någon annan över oss. Över vår lilla familj, Över att vi sitter på en bänk under vår första promenad i sommarvärmen med en liten bebis som var hungrig. Självklart var han hungrig men jag var inte beredd. Jag var inte beredd på alla blickar. Varför möts vi av så många blickar bara för att vi ammar en 5 dagar gammal bebis?

image

Här är ni idag. Vid en bänk vid vattnet. Och idag är det jag som är stolt. Stolt över att vi har varandra och lycklig över hur du fick mig att komma förbi den dagen. Och vet ni vad? Om det blir ett syskon i framtiden så ska jag tillbaka. Jag ska ha revansch mot alla blickar. Jag ska minsann då sitta på just samma bänk och njuta av alla blickar. Jag vill älska den dagen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
amandalindstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats