Amanda Lindström

CRAVINGS!

Kan ni relatera tillsammans med mig. Snälla, säg att ni kan. Helt plötsligt så måste jag bara ha en bit choklad eller en näve chips. Bara en liten bit och jag skulle bli tillfredställd. Helst en hel chokladkaka, men en liten ruta skulle hjälpa så himla mycket. Jag bara måste. Har mina cravings kommit ett år senare?

Som gravid upplevde jag att mina smaklökar förändrades och jag sökte efter ett speciellt sug. Jag hoppades på att få en riktigt udda delikatess som craving under graviditeten. Vecka 15, 16, 17 passerade och jag kände fortfarande inget. En dag var jag jätte sugen på clementiner och hade pratat med en nära släktning om att hon blev helt tokig i apelsinskal. Jag såg framför mig hur jag nu skulle börja tugg apelsinskal. Men så blev det inte. Min svärmor hade en specifik tomatsort när hon väntade min sambo och jag såg ännu en gång framför mig hur Alexander fick åka land och rike på kvällarna efter just den där tomat. Men så blev det inte heller. Nu var vi inne i V.30 och jag var inte sugen på någonting. Jag visste vad jag inte var sugen på. Vad jag verkligen inte vill ha till mat eller snacks. Men jag visste aldrig vad jag ville ha.

Ett minne vi skrattar åt idag är när sambon ska överraska mig med lite godis. En påse med persikor närmare sagt. Godis persikor. Vi hade tankat bilen och han skulle in och betala. Ut kommer han med en påse söta persikor. Jag tänkte vafan.. Tror jag aldrig varit så besviken i mitt liv. Precis så kändes det i denna stund. Jag var dessutom väldigt tydlig med att visa detta också. Min fönsterruta åker ner och sambon kastar ut påsen. Där satt jag stum och tom. Helt utan någonting och det ända jag tänkte på var ”vem fan köper ens söta persikor? och till en gravid kvinna?”

När jag tänker tillbaka på graviditeten så knaprade jag på is från början till slut, och såg alltid till att det fanns is hemma. Kunde även sitta och vänta på att isen skulle bli klar och älskade att åka hem till min pappa för att få ta del av hans ismaskin. Just i dessa stunder förstod jag inte att is var min craving. Men såklart det var, det var så himla gott. Tycker det är kul att höra vad andra har haft eller har för craving, Kommentera gärna om ni haft eller har !

Idag har jag onyttiga carvings, ett år senare. Skyller fortfarande på graviditeten även fast jag oftast fixar ett nyttigare alternativ så slår tanken om en chokladkaka mig varje kväll. Kan det man få cravings i efterhand?

IMG_8833

Här ser ni mig, Amanda, lyckan över att få vara mamma i nu 450dagar,

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats