Amanda Lindström

EFTER FÖRLOSSNINGEN

5  JOBBIGA PUNKTER OM MIG TIDEN STRAX EFTER FÖRLOSSNINGEN

 X Jag höll mig i flera timmar varje dag för att inte behöva kissa,

 X Jag kämpade så med amningen att jag ville spola fram tiden till när det var över.

X Jag hade så svårt att släppa blicken ifrån Vincent både dag och natt. Resulterade i flera timmar av mindre sömn.

X Jag fick ”tredjedagsgråtet”. Några dagar efter förlossningen storbölade jag över mjölkskummet i kaffet. Till mitt försvar var det format som ett hjärta. Hur fint?

X Jag passade nästan aldrig på att sova när Vincent sov på dagen. Fy på mig! Borde sovit och inte gjort alla andra tusen saker.IMG_8792

Att komma hem med en nyfödd liten mini version av oss själva är en helt otroligt underbar känsla. Att vi skapat något så perfekt. Att vi nu är mamma och pappa. Att livet har fått en helt ny mening. Bakom all glädje och lyckotårar måste vi ändå komma ihåg vad vi precis har varit med om. Vad kroppen precis varit med om. Även fast huvudet är i full gång så kanske inte kroppen hunnit komma ikapp. Mina erfarenheter är att ta det mer lugnt och mitt tips är att prata mer med din barnmorska om tiden efter förlossningen. Låt oss prata mer om tiden efter förlossningen och låt oss hjälpa varandra. Ingen mår helt smärtfritt psykiskt eller fysiskt efter en förlossning oavsett hur den gick till. Eller hur?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats