amandalindstrom

Amanda Lindström

FÖRSKOLAN NÄRMAR SIG

Man kan prata ihjäl sig om hur närvaro och att bara vara är fantastiskt. När jag väntade Vincent fick jag ofta höra kommentarer om att jag skulle fokusera på att njuta i nuet, att känna mig närvarande varje sekund och att ta vara på varje ögonblick. Under dom första månaderna var vi i en bubbla av att bara vara, och javisst, det var fantastiskt. Vi hade mysiga dagar från tidiga förmiddagar till sena kvällar, varje dag. Han sov så inte mycket på dagarna som nyfödd, vi låg mest bara och tittade på varandra och lärde känna varandra.

Idag, ja idag känner vi varandra. Jag kan tyda hans lilla språk, jag kan upptäcka hans små signaler och vi vet vart vi har varandra. Vi är en familj. En familj där fler människors behov ska tillfredsställas under dygnets vakna timmar. Det är dom vakna timmarna som jag vill ha fler av. Det är dom vakna timmarna jag utmanar. Utmanar om att bli fler, men kan man hantera tid? Tiden är ju fantastisk och opåverkbar.

Jag vill inte känna mig tidspressad och jag vill bara vara. För att bara vara är ju så fantastiskt. Det är en sån jäkla gåva att få vara med min familj. Att få rikta min uppmärksamhet till just dom, dom som ger mig så mycket, dem som är mitt allt. Att få fokusera på att finnas där för dom som behöver mig, vilket är min familj. Ja, det är en gåva.

Vet ni vad jag tycker är lite jobbigt just nu? Att det finns någon därute som kommer få mer vaken tid med lille Vincent än vad jag kommer. Därför vill jag har fler vakna och närvarande timmar på ett dygn. Förskolan närmar sig. Mitt huvud snurrar av tankar och jag måste lugna ner mig.

image

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
amandalindstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Louise

    Jag hade gärna vart mammaledig ett år till. Fast ja vet att hon älskar föris men det är riktigt jobbigt att vara ifrån henne så många timmar per dag.

stats