Amanda Lindström

FÖRSKOLEPLATS

DET ÄR DAGS!

Hjälp, hjälp och hjälp vad allt blev så verkligt nu när det där brevet vi alla väntat på trilla ner i brevlådan med texten ”Välkommen Vincent”. Vadå välkommen? Nej jag har ångrat mig. Kan man lämna tillbaka brevet? Låtsas som om det aldrig har kommit? Får en mamma tänka så? Får man ångra sig? Spola tillbaka tiden på riktigt och låtsas som om han fortfarande är runt 8 månader. Snälla.

Vi har det så himla bra just nu. Han och Jag. Vi är här och nu. Vi har iofs alltid haft det så himla bra, han och jag, och jag vill föralltid ha de så. När livet får en ändring men man inte är redo. Vad gör man då?

Vincent är mer än redo. Han är så redo att få den stimulans han behöver. Den viljan att få lära sig och lusten att utforska. Den stimulansen. Precis den. Sådant som jag inte riktigt kan tillfredsställa helt själv, utan jag behöver hjälp av andra barn, massvis av kompisar som utvecklar varandra. Det är därför vi är på öppna förskolan så mycket just nu. Han trivs så bra där. Min stora lilla kille. Min stora lilla kille som börjar förskolan om några månader, fram tills dess ska jag fortsätta vara den aktiva mamman som jag är. Varje dag är ett äventyr hos oss, om det så är att utforska en myrstack till att hänga på biblioteket.

Vi börjar vår nya resa nu, resan mot förskolan. Jag är lite rädd och nervös samtidigt som jag är nyfiken och pirrig. Jag vet inte hur förskolan går till. Jag vet inte vad jag ska förvänta mig av förskolan. Jag vet inte hur mitt barn kommer reagera. Jag vet inte vad som är rätt och fel. Jag vet inte vad jag ska veta inför inskolningen. Jag vet ingeting. Eller jo, jag vet att jag inte vet. Jag är bara Amanda som har blivit mamma. En mamma som lär sig nya faser och stadier varje gång. En mamma som lär sig känna sitt barn. En mamma som njuter av varje stund i denna nya resa. Resan med min familj.

IMG_8278

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats