Amanda Lindström

Hur länge varade din förlossning?

Förlossningar. Innan jag själv blev gravid ryste det i hela kroppen bara av att höra ordet förlossning. Det knep till i magen. Livrädd över själva tanken att vara med om det och jag hade nog inget positivt att säga om förlossning överhuvudtaget. Idag. Idag mina kära läsare. Idag älskar jag det. Jag älskar att tänka tillbaka på min egna och gör nog det minst en gång om dagen. Jag skulle kunna föda barn hundra gånger om. Och det är inget som jag bara säger, jag menar det. Jag tyckte min förlossning var magisk trots allt jag fick genomgå. Kortfattat blev det en vaginal förlossning med ett kejsarsnitt. Min förlossningsberättelse kan bli ett kapitel för sig. Men det är med en stor ära att få lyssna på andras berättelser. Eller läsa. Jag fångas in i berättelserna och verkligen lever mig in, flyger bort ett tag och lyssnar med spetsade öron. Jag är fascinerad helt enkelt.

Min förlossning tog nästan 12 timmar. Varav 10 av dom var på sjukhuset. Vi plingade på förlossningsklockan vid 10 och Han välkomnade världen precis efter 08. Jag ska vara ärlig och säga att det kändes som närmare 3 timmar eller ännu mindre. Mitt huvud hänge verkligen inte med. Jag bara svävade runt i tankarna om att snart få träffa min som, vår Vincent. Har du några barn och hur längr varade din förlossning?  Hur häftigt är det inte att vi kvinnor klarar av ett sådant äventyr. Ett personligt eget litet äventyr. För oj vad alla förlossningsberättelser skiljer sig. Alla är underbara på sitt sätt. Underbara då det precis är tiden innan sitt första möte med sitt barn.

image

Här är ett möte som såklart inte var vårat första möte. Men ett möte vi hade i helgen. Min busunge och jag. Imorgon har vi en tävling med ett fint pris på bloggen så kika gärna in och tävla. 🙂

Ha en fin tisdagskväll!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats