amandalindstrom

Amanda Lindström

JAG ÄR DU

-Hur var jag som liten mamma?

Frågan ställde jag till min mamima när hon, jag och min syster låg tätt intill varandra i världens största soffa en tisdagskväll. Finns det någon likhet mellan mig och mitt barn, likheter som inte har med utseendet att göra. Jag har ju burit honom i min mage och varit med från den allra första rörelsen. Den där sparken som jag först trodde var ett litet kurr i magen av hunger, men som jag senare förstod att det var mitt barns första lilla rörelse. Ett livstecken. En spark för att kommunicera med mig, hans mamma. I takt med att han växte, växte också kärleken. Kärleken till att denna någon i magen är en del av oss två . Vi två, din mamma och din pappa. Att du fick ditt utseende ifrån pappa är ingen nyhet. Att jag såg honom i dig när du lades på mitt bröst för första gången var en otrolig och fantastisk känsla. Du var oss.

Kan man redan nu vid 16 månader se likheter på personligheten och förstå vad vissa utryck och drag kommer ifrån? Finns det något mig i dig bortom det ljusa fjuniga håret. Min mamma hade svaret.

Jag var överallt och ingenstans. Jag fick ett syskon när jag var lika gammal som Vincent är idag och det fick min mamma att minnas. Minnas hur jag klättrade över min syster för att få läsa en bok. Precis som Vincent gör idag. Ska han fram till mig oavsett hinder och berg så tar han sig fram. Från en syster som bara sov hela dagarna och dessutom varsomhelst så var jag den som älskade att vara vaken. Precis som Vincent. Det är nu på senare tid som han gärna tar en 2 h vilostund på dagen men som små ville vi båda två gärna vara vakna. Mamma säger att jag aldrig ville vila och om jag gjorde de så var det som längst 20 minuter. Om man träffar Vincent får man höra en rad olika berättelser och när vi har besök tar han gärna med dig runt i hemmet och visar upp olika föremål, leksaker och lekar han brukar göra. Nu senaste brukar vi köra runt honom på en filt på golvet. Var vad det första han tog fram när mormor kom? Jo, filten.

Så att jag fick bekräftat av mamma att jag var väldigt aktiv, pratglad och lekfull fick mig att inse. Inse och få tårfyllda ögon nu när jag ser Vincent. Han är ju jag, jag är ju han. Det är vi som håller ihop. Alla i vår familj är en pusselbit för sig, men som behöver varandra.

Kan ni ibland se egenskaper hos er själva som också barnen fått? Häftigt va!

IMG_2404

Här är vi på BB.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
amandalindstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats