Amanda Lindström

Låtsas vara gravid.

Ja det är sant! Som rubriken lyder. Jag brukar vara ”låtsasgravid”. Drömma mig bort till hur det var att vara gravid med Vincent. Känna samma känslor som jag kände då. Glädjas utav rörelserna i magen. Klappa denna någon utanpå magen och vara helt ovetandes över hur nästa dag skulle se ut. För pirret som sköljde kroppen hela dagarna kan jag sakna varje dag. Jag älskade att vara gravid. Det här pirret. Den här nyfikenheten. Den upplevelsen. Den känslan att vara gravid helt enkelt.

Min fina vän väntar en son i augusti och med henne får jag verkligen vara gravid igen. Det är som när två gravida träffas och bara pratar graviditet och barn. Hur känner du? Vad tror du? Vad är det här? Har du googlat? För hur mycket googlade man inte under graviditeten. Hon låter mig vara gravid för en stund. Få leva sig in i rollen. Bara njuta och glädjas. Nu förstår jag hur mycket jag längtar efter en andra graviditet. Men inte nu. Jag får längta lite mer och hoppas på att jag får uppleva det senare i livet. Jag kommer framförallt ihåg känslan när tiden snart var inne för förlossning och man undrade varje morgon om det var dags. Men dags för vad? Man visste ju inte hur det skulle kännas? Fick bara höra att man vet när det är dags. Jaha tänkte jag och insåg inte att det var dags förens barnmorskan berättade de när vi kom in på förlossningen.

Brukar ni som jag leva om graviditeten och känslorna i huvudet? Tänka tillbaka på alla härliga ting kring att vara gravid och försöka leva om dom. Att aldrig behöva vara ensam. Att veta att det lever någon under ens hjärta och att förstå hur behövd man är. Missförstå mig inte, jag får inte runt med en kudde i tröjan, är gravid i tankarna såklart.

Kittlas i magen just nu, för just nu är jag låtsatsgravid och letar igenom varenda skåp efter något onyttigt. Snart ett år med bebis utanför magen och jag kan fortfarande skylla på graviditeten när jag rensar köket i sikte om något sött. Om som bara en liten ruta på chokladkakan. Men vi får det. För fan vad vi har varit grymma som lyckats skapa en människa. (Även fast det ibland bara är i tankarna).

Min fina vän ifrån helgens strandvistelse.
Min fina vän ifrån helgens strandvistelse.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats