amandalindstrom

Amanda Lindström

LÖVKRATTARDAG

Som vi i familjen kallar dagen. Lövkrattardagen. Dagen då närmsta släkt och vänner samlas hemma hos min mamma och man för en heldag utomhus. Dagen innehåller gemenskap och har blivit lite av en tradition hos oss. När trädens sista löv dansar ner mot marken och snön inte riktigt hunnit tagit sin plats på asfalten ska löven krattas upp. Med en tomt stor som deras behövs all hjälp dem kan få och i vår familj står vi på kö för att hjälpas åt och framförallt när det också bjuds på god mat. Vi krattade och krattade samtidigt som grillen lagade vår lunch. Barnen hade sina egna krattor, skottkärror och lövhögar. Jag älskar tillfällen där alla ses och Vincent omringas av familjens kärlek. Jag älskar att höra lövens rasslande och jag älskar doften av från grillen. Jag älskar hur Vincent ropar mamma för att visa alla löv han samlat på sig och jag älskar hur jag skymtar bakom mössan som åkt ner lite för långt över ögonen, ett underställ som börjar bli alldeles för varmt och vantarna som blivit smutsiga, jag där skymtar jag en syster som tar en seflie. Jag älskar det. Jag älskar denna dag. Jag älskar dem.

Under denna dag krattar alla för fullt och det blir ett riktigt träningspass som resulterar i träningsvärk dagen efter. När jag inte har kommit igång med träningen än så är jag bara glad över att få känna lite svett mot min kropp. När kvällen närmar sig dyker fler vänner och familj upp, vi äter en god middag med långbord och efterrätt. När mörkret tagit över dagens ljus, magarna är fulla och musklerna helt slut åker vi hem med ett leende på läpparna. Leendet finns där för att min familj finns där.

Jag får ofta höra från andra att jag träffar och hittar på så mycket roligt med släkten. Det vill jag tacka min mamma och min moster för. Dem har givit oss det bästa och det är att vi har varandra. Dem hittar på sina egna traditioner och resor bara för vår skull. Det är jag evigt tacksam för.

IMG_2070IMG_2061IMG_2064IMG_2065IMG_2067IMG_2060IMG_2062IMG_2066IMG_2068IMG_2063IMG_2069

HOPPAS ATT NI HAFT EN FIN HELG!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
amandalindstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats