amandalindstrom

Amanda Lindström

MORGONRUTINER

Godmorgon vänner!

När gick ni upp idag? Har ni varit uppe så pass länge att ni börjar fundera på lunchen, ätit lunch eller ligger ni kvar i sängen med John Blund i tankarna?

Hos oss ser varje morgon annorlunda ut. Vi vaknar mellan kl 06-10 och jag undrar vad det kan bero på, tycker inte att det kan ha med omställningen av vintertid längre. Vi har alltid följt Vincents egna dygnsrytm och haft en förståelse i att varje dag ser olika ut och att hans dagsform inte är den samma varje dag, precis som för oss vuxna. Ena kvällen orkar han inte hålla sig uppe till klockan 19 medans nästa kväll är han piggast i världen samma tid.

Vi följer inte klockan slaviskt men vi tillämpar kvällsrutiner som får Vincent lugn och på så sätt hamna i någon form av sovläge så att vi kan natta honom när han är trött. Här kan ni läsa om våra nattningsrutiner, LÄNK.  Jag har också förståelse över hur viktiga rutiner är för barn speciellt i vår lilla killes ålder. Vår lilla kille lever efter sin rutiner där han vill ha sin lilla sovstund på dagen, men när han nu kan vakna klockan 10 blir det svårt med den långa vilan klockan 10.30, allt blir en aning förskjutet och det kräver mer planering för mig som mamma när vi ska ta tag i dagen.  Jag vill gärna inte ställa något alarm under min sista tid som mammaledig när jag har världens ljuvaste alarm till son. Därför är väskan alltid packad kvällen innan eftersom jag inte kan förutse när vi kommer vakna längre.

Såhär kan våran morgon se ut

Morgonvälling i soffan, följd av en lugn och mysig stund framför något barnprogram när vi gosar med mammas hand.

Mamman blir kaffesugen och en liten frukost vid matbordet tar fart. Då äter Vincent en potion gröt, en smörgås med leverpastej eller en skål med grönsaker eller bär. Nu senaste har yoghurt blivit en favorit också. Här äts det inte så mycket ifrån hans sida då han nyligen fick välling. Ibland slickas leverpastejen bort och sedan är han nöjd.

Nu tar vi alltid en dusch eller ett bad. Ytligare ett favorit moment under dagen och här kan han sitta hur länge som helst. Nu brukar jag passa på att göra mig i ordning.

Ungefär nu har Vincent vaknat till liv så nu är det dags för dagens aktiviteter annars har vi snart en lägenhet uppochner vänd 😉

IMG_2204

Nu har vi hela december kvar tillsammans och den ska vi njuta av. Hur ser eran morgon ut? Hur stressigt blir de när förskolan startar?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
amandalindstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Louise

    Vi har en liten sjusovare här hemma så vi brukar få väcka henne vid 8 (hon börjar föris 8.30) så klär vi bara på & går raka vägen till föris där hon äter frukost. Vi har ju bara några minuters promenad till vårat föris så det är väldigt skönt. På helgerna får hon sova hur länge hon vill sen blir det antingen frukost på sängen framför en film eller vid bordet. Hon älskar ägg så det brukar bli lite äggrör eller kokt ägg, en macka & nån frukt till frukost. Ibland yoghurt. 🙂

stats