amandalindstrom

Amanda Lindström

REPRISER I BBVÄSKAN.

Det här med BB-väskan. Vad ska packas ner och vad behövs inte packas ner är frågan.

Under graviditeten hade jag en del punkter jag ville få avklarat innan bebis ankomst. Bland annat att packa BB-väskan. Som jag google “bb-väska” för att verkligen få med allt. Jag ville att den skulle stå klar i veckor innan BF den 23 Juli. Så blev det inte, Jag sköt fram packning av den viktigaste väskan. Det var aldrig min tur att föda. Jag trodde att jag skulle vara gravid resten av mitt liv och därav blev den aldrig packad. Vincent föddes 22 Juli tidigt på morgonen. Dragkedjan på den färdigpackade väskan drogs igen ungefär 24 timmar innan han föddes. Häftigt. Som att jag kände de på mig. Fast jag inte kände någonting alls. Vi var borta hela dagen och kvällen den 21 Juli men precis innan vi åkte hemifrån hade jag fått till väskan med det jag ansåg behövdes. Så när det helt plötsligt blev dags för att åka in fick vi bara svänga förbi hemmet och hämta upp den. Då var jag så glad över att den var packad för annars hade jag fått med mig dom mest oanvändbara sakerna till BB typ som en fotfil eller likande.

Jag google “bb-väska” inprincip varje dag efter v.30. Det här är några saker som kommer få hamna i min väska igen om det blir ett syskon:

Mina kroppsvårdsartiklar hyllar jag. Hyllas att dom var nerpackade. Att få känna sig fräsch efteråt, med en ljuvlig doft, ja det var man värd.

Mitt nattlinne. Så fort Vincent var född åkte mitt nattlinne på. Jag klarade helt enkelt inte av sjukhuskläderna. Mådde dessutom bättre av att få sätta på mig något bekvämt som var mitt eget.

Hårtofsarna och hårklämmorna. Jag vill ju se min baby.

Mjuka tofflor att strosa runt i på BB. (En operation efter förlossningen innebar inte så mycket strosa men jag tog mig till matsalen).

Min älskade tandborste.

Gördel. Började använda den dagen efter förlossningen. Den har många funktioner. Fungerar som ett stöd för ryggen och magen lika mycket som att hjälpa till med återhämningen.

Amningsbh. Förstod inte hur viktig roll den skulle ha i mitt nya liv förens jag blev mamma. Dessa två nedanför var mina favoriter och jag beställde flera färger.

amningsbh-glammom-kudreshov-grace-vitamningsbh-glammom-la-leche-leauge-pullover-sleep-white

Dom går att beställa HÄR!

Något som inte ens fick en blick av mig men som ändå var nerpackat var allt som skulle vara till tidsfördriv. Bok, Ipad, korsord. Förlossningen gick fort och i 3 dagar på BB hade babyn all uppmärksamhet. Att läsa en bok och släppa blicken ifrån miraklet var omöjligt. Samt allt som hade med min eftervård kring förlossningen. Sjukhuset har allt ifrån bindor till salvor. Tog bara onödig plats för mig.

Detta var självklart inte allt som låg i väskan men några saker som underlättade för mig 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
amandalindstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats