amandalindstrom

Amanda Lindström

TA VARA PÅ TIDEN

Med fem veckor kvar på min mammaledighet har dagarna verkligen börjat rusa förbi. För mig känns det inte som speciellt längesedan jag blev mamma.  Trots det har vi nu varit mammalediga i snart 17 månader. I 17 månader har vi haft så jädrans kul han och jag. Jag slutade jobba två veckor innan BF som var i juli 2015. Jag valde att ta semester de sista två veckorna för att vila upp hemma, njuta av sommaren och sova. Jag hade inga riktiga problem med att jobba så länge då jag anpassade arbetsuppgifterna utefter vad jag kunde göra. Vilket inte var att böja mig ner då min mage stod rakt ut som en kanonkula. Men annars flöt det på riktigt bra, vilket jag är tacksam över.

Hur vill jag nu spendera sista tiden som mammaledig? Vem vet, det kanske blir den sista i mitt liv. Här är min lista som helt enkelt innehåller tid med min son och vad vi ska njuta lite extra över:

– Lugna mornar utan vare sig en väckarklocka eller några tidiga och ofrivilliga måsten.

– Promenader! Med och utan vagn i dagsljuset.

– Ta bilen ett tiotals mil till min barndomsvän Emma som har två barn och är mammaledig.

– Sova tillsammans under fömiddagsvilan.

– Unna mig att vara mamma.

– Träffa vänner. Både dem jag hade innan mammaledigheten och dem jag fått lära känna under tiden.

– Laga mat som tar lång tid, bara för att jag kan. Vem vet när jag kommer hinna det nästa gång?

Som idag, en perfekt dag, så perfekt för att det bara var han och jag. Frukost i soffan, en lång dusch, vila tillsammans och inte förens nu tar vi tag i dagen då storebrors adventskalender ska bli klar. Det blev lite häng på balkongen också som ni ser.

IMG_2598IMG_2601IMG_2596

Snart börjar vår livspusselutmaning och jag känner mig föreberdd på att starta arbetet och förskolan. Någon som är mer redo än mig är Vincent men först ska han få vara hemma med sin pappa ett tag.

KRAM, AMANDA

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
amandalindstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats