amandalindstrom

Amanda Lindström

TIPS VID SÖMNLÖSA NÄTTER

Som småbarnsförälder är det svårt att ducka för nätter med för mycket vakentid. Dem inträffar utan någon som helst förvarning och i många av fallen finns det inte så mycket att göra åt.

Från nätter med konstant amning till nätter med fötter i ansiktet. I natt var en vaken natt. För min del. Bara för min del. Vincent sov mellan mamma och pappa. Vet inte om jag ska kalla det att han sov mellan oss för jag tror att han sov på, under, bredvid, uppochner, bakochfram och lite till. Tror inte vi missade en enda sovposition. Den drabbade blir jag. Lilla jag. Hur ska jag klara denna dag med så lite sömn?

Här kommer lite tips på hur jag gör för att komma igång, hur du bäst klarar dig igenom dagen trots lite sömn.

Ta in dagsljuset. Bort med gardinerna och vakna till dagsljus. Förhoppningsvis kanske en solstråle kan titta in.

Ett glas citronvatten för att kicka igång kroppen.

KAFFE. Den bästa delen.

Se över dagen. Jag planerar dagen och ser till att ta en sak i taget.

Ge dig själv tid, kvalitetstid. Skäm bort dig redan på morgonen kanske med en god frukost. Ett stort färgglatt fruktfat? Jag fick i mig en skål granatäpple och ett gäng apelsinklyftor idag.

Motion. Känslan att komma hem efter en powerwalk är så uppiggande. Eller sätta på en bra låtlista, höj volymen, och köra lite övningar hemma på golvet.

Den välbehövliga duschen.

Glöm inte att det händer ju faktiskt något bra varje dag.IMG_3941 IMG_3942

Vincent har sedan liten sovit hela nätter och vaknat väldigt sent på morgonen. Det är jag väldigt tacksam för men har alltid haft i bakhuvudet att snart kommer livet med brist på sömn. Jag fick höra det hela tiden som gravid, att så kommer det bli. Det har inte riktigt blivit så än och han är snart 17 månader. Men bara för det kommer jag inte undan vissa nätter. Nätter som inatt. Nätter då man vill dra täcket över huvudet och trycka på pause. Nätter med amning, nätter med feber och nätter med karate i sängen. Ja, dessa nätter behöver man hjälp med att komma igång på morgonen. Eller hur?

Kram, Amanda.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
amandalindstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats