Amanda Lindström

Väcka en sovandes bebis.

Det finns två tillfällen som jag har varit tvungen att väcka bebis på morgonen. Idag var de andra. 10månaders kontrollen på BVC stod på schemat kl 09.40 och jag fick ställa klockan för att gå upp innan Vincent. På något sätt känns det så jobbigt att väcka honom när han sover så sött. Man vet ju känslan själv av att bli väckt på morgonen. Men såklart så vaknar han med ett stort leende när han ser mig hänga över hans säng. Kändes nästan som att han hade väntat på att jag skulle komma in till hans rum, ni vet när man var liten och det var ens födelsedag och hela familjen skulle väcka en på sängen med frukost och sång, så låg man där och låtsas sov. Måste erkänna att jag fortfarande gör de på mina födelsedagar. Jag hör hur mannen fixar och trixar i köket och bara väntar på att han ska komma in. Så även idag låstas sover jag. Iallafall, i morse kändes det som att Vincent gjorde så mot mig. Första tillfället som jag var tvungen att väcka honom måste jag nog säga att han var lite grinig den dagen, an det bero på att jag störde hans sömn? Eftersom han inte sover så mycket på dagarna är hans sömn på natten så otroligt viktig, både att han får somna i tid och sova sig igenom hela natten. Jag strävar efter att han ska få välja sin sömn själv och anser att han mår bäst av det. Så nu får vi se hur denna dag slutar med en rubbad sovrutin,,

9,8kg och 75 centimeter lång, ja lång är han verkligen. Charmade läkaren så att hon nästa glömde bort att göra sitt jobb. Men tillslut kunde vi gå hemåt med toppenbetyg.

image

Grått väder leder till en grå bild imorse ✌. Nu väntar leklandet med min kusin och hans bebis. Hoppas ni får en fin dag!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats