amandalindstrom

Amanda Lindström

VINCENT 16 MÅNADER

22 November 2016 blev du 16 månader. Tänk vilken gåva, en gåva av att få ha dig i vår familj i hela 16 månader. Att få vara sida vid sida under hela din utveckling och få se hur du utforskar världen i 16 månader.

Var det verkligen 16 månader sedan som vi nästan sprang ut till bilen för att ta oss till förlossningen? Vi sprang och skrattade, sprang gjorde vi för att vi ville få träffa dig och skratta gjorde vi av ren jävla lycka över att dagen äntligen var här. Men var det verkligen 16 månader sedan som du för första gången fick ligga på mitt bröst? Då jag tittar upp på din pappa och storbölar. 16 månader sedan som tårarna bara sprutar och Beyoncés låt Halo spelas i bakgrunden.

“Standing in the light of your halo, I got my angel now”

Månadsuppdatering

16 månader och du börjar förskolan om exakt 50 dagar. Idag känns det så nära och så verkligt för idag har din mamma och pappa fått ett brev med alla papper från din lilla förskola.

16 månader och ditt ordförråd har verkligen tagit fart. Jag älskar hur du formar munnen och uttalar ordet buss eller mormor. Man ser hur hela ansiktet hjälper till för att det ska bli rätt.

16 månader och du är en bokfantast. Du fullkomligt älskar böcker! Kan sitta riktigt länge och lyssna på sagor och nu med lite mer text, flera rader per sida. Han väljer även ut de böcker han tycker mest om och vill höra dem. Du tar mitt finger och pekar på alla olika föremål eller djur i boken och säger “e de?” eller härmar oss när vi läser på ditt urgulliga språk.

16 månader och intresset för fingerlekar och sånger blir större. Frågar man dig om vi ska sjunga ropar du BÄÄ BÄÄ.

16 månader och du väger 11 kilo.

16 månader och du målar, staplar klossar, sparkar på bollar, klättrar och snurrar. Men det bästa av allt är när du ska hoppa. När du ska ta ditt lilla skutt. När du står beredd och redo för att lyfta. Armarna bakåt för att ta sats, benen böjda för ännu mer sats. Åh så kommer skuttet. WOW. Skuttet lämnar aldrig marken men det följs av det största leendet av stolthet. Stolt över sitt fin fina skutt.

16 månader och du har storlek 80 i kläder och 6 i blöjor.

16 månader och du föddes med svart hår som sedan blev brunt och nu är du mer blond.

IMG_2221

En 16 månaders resa. En fantastisk resa att få se dig utvecklas.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
amandalindstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats